Etiquetas

jueves, 17 de octubre de 2013

El cinema i l'educació

Des del meu punt de vista, el cinema és un molt bon mètode per ensenyar als alumnes i que pot actuar com un bon recurs didàctic i pedagògic. És una representació de tot el que passa, ha passat i del que pot arribar a passar. Així podem dir que és un reflex del que veiem en el nostre dia a dia, de la societat i de moltes tradicions o costums. 

 La mostra d’aquesta realitat, aporta als alumnes un exemple de com actuar, una associació de diferents idees i reflexions i, a més, ajuda moltes vegades a memoritzar amb el que anomenem memòria fotogràfica.


També crec, que veure cinema a classe o proposar activitats individuals o en grups a través de pel·lícules, són activitats que no és el que es fa normalment a classe i això porta a trencar amb la rutina del dia a dia i incrementa el seu interès cap al tema que han d'aprendre. També ajuden als estudiants a tenir més opinions crítiques i a sensibilitzar-se mitjançant el seu caràcter visual, sonor... 

La meva conclusió és que el cinema és un molt bon recurs com a mètode educatiu i s'hauria de fomentar més aquestes activitats en els centres escolars.






1 comentario: